magyar Angol

Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet
Alapító Okirata

A teljes dokumentum megtekintése


SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSISZABÁLYZAT


A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Szervezeti és Működési Szabályzata a Népjóléti Közlöny 1997. évi 12. számában közzétett – valamint az Egészségügyi Közlöny 2001. évi 6. és 2005. évi 3. számaiban, továbbá a Hivatalos Értesítő 2010. évi XXXIX. számában módosított Alapító Okirata, valamint a gyógyintézetek működési rendjéről és szakmai vezető testületéről szóló 43/2003. (VII. 29.) ESZCSM rendeletben megfogalmazottak alapján készült.


I. Általános rendelkezések

1. Az Intézet elnevezése

Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet

Székhelye: 1096 Budapest, Haller u.29.

Telephelye: Az Intézet további telephellyel nem rendelkezik

Előzmény (Alapító Okirat kelte, száma)

Előző Alapító Okirata: az Intézet 1957-ben a 25/1957. (Eü.K.12) EüM. számú utasítással létesült, melyet a 31/1977. (Eü. K.22) számú utasítás módosított.

2. Alapító

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 1054 Budapest, Akadémia u. 3.

Középirányító szerve: Állami Egészségügyi Ellátó Központ 
      1125 Budapest, Diós árok 3.

Az Intézet jogállása: önálló jogi személy, önállóan működő és gazdálkodó, kincstári körbe tartozó, központi költségvetési szerv, melynek működését a       központi költségvetési szervekre vonatkozó mindenkori jogszabályok, illetve az Intézet alapító okirata határozza meg. 

3. Az Intézet vezetője

Az Intézet élén főigazgató áll, akit - nyilvános pályázat alapján - a fenntartó javaslatára az Emberi Erőforrás Miniszter nevezi ki és menti fel, az egyéb munkáltatói jogok gyakorlására a ÁEEK főigazgatója jogosult. A főigazgató gazdasági helyettesét a fenntartó javaslatára az Emberi Erőforrás Miniszter nevezi ki és menti fel, az egyéb munkáltatói jogok gyakorlására az Intézet főigazgatója jogosult.

Az Intézet képviseletét, mint egyszemélyi felelős vezető a főigazgató látja el, az Intézet képviseletében aláírási joga van.

4. Az Intézet jogszabályban meghatározott közfeladata

Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény alapján a szív- és érrendszeri betegségek teljes spektrumának diagnosztikája, non-invazív és invazív terápiája az intervenciós kardiológia, az elektrofiziológia, a szívsebészet és szívtranszplantáció területén, valamint szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzése, a kardiológiai megbetegedések monitorozása.

Hatályos 2016

A teljes dokumentum megtekintése

Minőségpolitika

Preambulum

Az egészségügyi ellátásban - s ezen belül a betegek kórházi ellátásában - törvényszerű igény a minőségi színvonal folyamatos növelése. A betegek, az egészségügyi ellátás finanszírozását nyújtó biztosítási rendszerek, valamint az egészségügyi ellátást végző intézetek közös érdeke, hogy a betegellátás folyamatában a hatékonyság, gazdaságosság és a minőségi színvonal növelése egyidejűleg valósuljon meg. Ezen elvárásokhoz csatlakozva, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet minőségpolitikáját az alábbi alapelvekre helyezi.

Minőségpolitikai nyilatkozatunk

Tanúsítványaink:

A lap tetejére
E-mail cím:
Jelszó:
Regisztráció igénylése
Hírlevel

Rendezvények Várólista
Hírek
A sajtóban keringő híreket cáfolja és etikai bejelentést tesz a GOKI
Közlemény
2019 © Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet. Minden jog fenntartva | Készítette: WhyNot?! Group | Honlaptérkép | Kapcsolat